Tonfisk stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt mager < 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 17,3 | % | |
Protein | 82,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 176 | kcal |
Energi kJ | 735 | kJ | |
Fett | 6,2 | g | |
Protein | 29,7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,4 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,8 | g | |
Kolesterol | 48,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 324 | mg |
Jod | 37 | µg | |
Järn | 1,3 | mg | |
Kalcium | 11 | mg | |
Kalium | 321 | mg | |
Magnesium | 64 | mg | |
Natrium | 344 | mg | |
Selen | 46,4 | µg | |
Zink | 0,76 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,27 | mg |
Folat (Folsyra) | 2 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 11 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 16,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 834 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 834 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,25 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,27 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 10,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 | mg | |
Vitamin D | 5,73 | µg | |
Vitamin E | 1,27 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Avfall | 51 | % | |
Vatten | 61,9 | g |