Tomatsallad m vinägrettsås
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 51,6 | % |
| Protein | 8,6 | % |
| Kolhydrater | 39,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 63 | kcal |
| Energi kJ | 265 | kJ |
| Fett | 4,8 | g |
| Kolhydrat | 3,7 | g |
| Protein | 0,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 1,2 | g |
| Monosackarider | 2,7 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| Jod | 18 | µg |
| Järn | 0,26 | mg |
| Kalcium | 8 | mg |
| Kalium | 191 | mg |
| Magnesium | 10 | mg |
| Natrium | 146 | mg |
| Selen | 0,5 | µg |
| Zink | 0,19 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,69 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg |
| Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 494 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 41 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin E | 1,69 | mg |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Vatten | 88,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar