Talg nöt
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Övrigt fett (ister, talg, kokosfett) |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 91,0 | % | |
Protein | 9,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 656 | kcal |
Energi kJ | 2746 | kJ | |
Fett | 71 | g | |
Protein | 7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 28,8 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 3,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 20,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 2,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 10,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 25,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,8 | g | |
Kolesterol | 109 | mg | |
Mättade fettsyror | 35,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 7 | mg |
Järn | 0,3 | mg | |
Kalium | 6 | mg | |
Magnesium | 3 | mg | |
Natrium | 11 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,6 | mg |
Folat (Folsyra) | 1 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 36 | µg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 19 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg | |
Vitamin D | 0,1 | µg | |
Vitamin E | 0,6 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,3 | g |
Vatten | 21,7 | g |