Sött vetebröd
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Vetebröd, munkar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 14,8 | % | |
Protein | 11,2 | % | |
Kolhydrater | 74,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 356 | kcal |
Energi kJ | 1490 | kJ | |
Fett | 10,9 | g | |
Kolhydrat | 54,4 | g | |
Protein | 8,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 20 | mg | |
Mättade fettsyror | 5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 6,6 | g |
Fibrer | 2,8 | g | |
Monosackarider | 9,9 | g | |
Sackaros | 6,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 98 | mg |
Järn | 0,8 | mg | |
Kalcium | 104 | mg | |
Kalium | 146 | mg | |
Magnesium | 22 | mg | |
Natrium | 239 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,9 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,1 | mg |
Folat (Folsyra) | 30 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 51 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 52 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,74 | µg | |
Vitamin E | 1,1 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Vatten | 22,5 | g |