Svartrot
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,5 | % | |
Protein | 8,8 | % | |
Kolhydrater | 88,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
Energi kJ | 312 | kJ | |
Fett | 0,4 | g | |
Kolhydrat | 14,2 | g | |
Protein | 1,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 4 | g |
Monosackarider | 3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 76 | mg |
Järn | 3,3 | mg | |
Kalcium | 53 | mg | |
Kalium | 320 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 5 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,8 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 31 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 20 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin E | 0,8 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 44 | % | |
Vatten | 79 | g |