Sushi olika sorter
Maträttstyp: | Sushi |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 8,6 | % | |
Protein | 28,6 | % | |
Kolhydrater | 62,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 111 | kcal |
Energi kJ | 463 | kJ | |
Fett | 2,1 | g | |
Kolhydrat | 15,4 | g | |
Protein | 7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 15,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 0,4 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 89 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 0,41 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 172 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 221 | mg | |
Selen | 9,1 | µg | |
Zink | 0,45 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 50 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 47 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,38 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
Vitamin D | 2,31 | µg | |
Vitamin E | 0,28 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 73,8 | g |