Sushi lax
Maträttstyp: | Sushi |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 17,9 | % | |
Protein | 31,7 | % | |
Kolhydrater | 50,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
Energi kJ | 556 | kJ | |
Fett | 4,8 | g | |
Kolhydrat | 13,5 | g | |
Protein | 8,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 27,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 0,4 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 103 | mg |
Jod | 16 | µg | |
Järn | 0,47 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 174 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 193 | mg | |
Selen | 10,1 | µg | |
Zink | 0,42 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,5 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,42 | mg | |
Vitamin D | 4,84 | µg | |
Vitamin E | 0,5 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 14 | % | |
Vatten | 71,4 | g |