Stuvade makaroner
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Pastarätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 11,1 | % | |
Protein | 19,4 | % | |
Kolhydrater | 69,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 145 | kcal |
Energi kJ | 609 | kJ | |
Fett | 3,5 | g | |
Kolhydrat | 21,8 | g | |
Protein | 6,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 10,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,1 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 5,1 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 118 | mg |
Jod | 51 | µg | |
Järn | 0,4 | mg | |
Kalcium | 129 | mg | |
Kalium | 210 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 331 | mg | |
Selen | 1,9 | µg | |
Zink | 0,69 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,24 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 26 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,02 | µg | |
Vitamin E | 0,24 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Vatten | 66,3 | g |