Strömming kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 36,4 | % | |
Protein | 63,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 199 | kcal |
Energi kJ | 833 | kJ | |
Fett | 12,5 | g | |
Protein | 21,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,8 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,9 | g | |
Kolesterol | 121 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 310 | mg |
Jod | 64 | µg | |
Järn | 0,95 | mg | |
Kalcium | 68 | mg | |
Kalium | 464 | mg | |
Magnesium | 41 | mg | |
Natrium | 240 | mg | |
Selen | 24,2 | µg | |
Zink | 1,35 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,69 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 12,1 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 | mg | |
Vitamin D | 12,37 | µg | |
Vitamin E | 2,69 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Avfall | 56 | % | |
Vatten | 63,5 | g |