Ströbröd, Wasa malt hårt bröd, vete råg socker ca 5% fibrer
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 7,0 | % |
| Protein | 12,0 | % |
| Kolhydrater | 81,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 405 | kcal |
| Energi kJ | 1695 | kJ |
| Fett | 6 | g |
| Kolhydrat | 69,7 | g |
| Protein | 10,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| Mättade fettsyror | 1,2 | g |
| Transfettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
| Fibrer | 4,9 | g |
| Monosackarider | 1,6 | g |
| Sackaros | 0,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 200 | mg |
| Jod | 3 | µg |
| Järn | 1,77 | mg |
| Kalcium | 45 | mg |
| Kalium | 270 | mg |
| Magnesium | 59 | mg |
| Natrium | 400 | mg |
| Selen | 1,7 | µg |
| Zink | 1,44 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,24 | mg |
| Folat (Folsyra) | 68 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,9 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,6 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,25 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg |
| Vitamin E | 1,24 | mg |
| Vitamin K | 3 | µg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Vatten | 5,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar