Stekt nötfärs
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 27,4 | % | |
Protein | 72,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 163 | kcal |
Energi kJ | 682 | kJ | |
Fett | 8,3 | g | |
Protein | 22 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 59,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 177 | mg |
Jod | 58 | µg | |
Järn | 2,64 | mg | |
Kalcium | 10 | mg | |
Kalium | 321 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 538 | mg | |
Selen | 8,8 | µg | |
Zink | 6,26 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,11 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 11 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 7 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 8 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,27 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,05 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,51 | mg | |
Vitamin D | 0,55 | µg | |
Vitamin E | 0,11 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Vatten | 67,5 | g |