Stek nöt stekt fryst u steksky
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 12,4 | % |
| Protein | 87,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 135 | kcal |
| Energi kJ | 567 | kJ |
| Fett | 3,6 | g |
| Protein | 25,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,6 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolesterol | 91 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 220 | mg |
| Järn | 3,5 | mg |
| Kalcium | 15 | mg |
| Kalium | 365 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 475 | mg |
| Selen | 4 | µg |
| Zink | 6,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 6,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 4 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,22 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,3 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg |
| Vitamin D | 0,7 | µg |
| Vitamin E | 0,3 | mg |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Vatten | 69 | g |
Källa, referenser och övriga länkar