Stek el grytstek nöt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 14,4 | % | |
Protein | 85,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 152 | kcal |
Energi kJ | 635 | kJ | |
Fett | 4,6 | g | |
Protein | 27,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 69,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 243 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 3,15 | mg | |
Kalcium | 8 | mg | |
Kalium | 438 | mg | |
Magnesium | 28 | mg | |
Natrium | 136 | mg | |
Selen | 10,5 | µg | |
Zink | 6,31 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,13 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 6 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,25 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,02 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg | |
Vitamin D | 0,66 | µg | |
Vitamin E | 0,13 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 18 | % | |
Vatten | 66,5 | g |