Spenat fräst
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker stekta wokad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 46,6 | % | |
Protein | 45,5 | % | |
Kolhydrater | 8,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 60 | kcal |
Energi kJ | 253 | kJ | |
Fett | 4,1 | g | |
Kolhydrat | 0,7 | g | |
Protein | 4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,5 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 2,8 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 63 | mg |
Jod | 41 | µg | |
Järn | 1,42 | mg | |
Kalcium | 242 | mg | |
Kalium | 461 | mg | |
Magnesium | 83 | mg | |
Natrium | 335 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,85 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg | |
Folat (Folsyra) | 119 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4540 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 33 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 412 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin D | 0,42 | µg | |
Vitamin E | 1 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Vatten | 85,9 | g |