Spenat
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 16,1 | % | |
Protein | 61,3 | % | |
Kolhydrater | 22,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 18 | kcal |
Energi kJ | 73 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 0,7 | g | |
Protein | 1,9 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1,3 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 30 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 2 | mg | |
Kalcium | 93 | mg | |
Kalium | 560 | mg | |
Magnesium | 79 | mg | |
Natrium | 6 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,9 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,9 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 46 | mg | |
Folat (Folsyra) | 194 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3300 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 275 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,28 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin E | 2,9 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 94 | g |