Du är här: Hem » Kaloritabellen » Sparrisstuvning

Sparrisstuvning

Rätt/råvara:Del av måltid, grönsaker
Livsmedelsgrupp:Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett46,5%
 Protein23,6%
 Kolhydrater29,9%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 82kcal
 Energi kJ343kJ
 Fett5,9g
 Kolhydrat3,8g
 Protein3g
FettEnkelomättade fettsyror2g
 Fettsyror C12 (Laurinsyra) 0,2g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,3g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 1,7g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,4g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 2g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,6g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C4-C100,3g
 Fleromättade fettsyror0,7g
 Kolesterol6,8mg
 Mättade fettsyror3g
 Transfettsyror0,1g
KolhydraterDisackarider1g
 Fibrer1,1g
 Monosackarider0,7g
 Sackaros0,1g
MineralämnenFosfor54mg
 Jod20µg
 Järn0,53mg
 Kalcium37mg
 Kalium235mg
 Magnesium15mg
 Natrium195mg
 Selen0,5µg
 Zink0,7mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 1,89mg
 Askorbinsyra (Vitamin C) 12mg
 Folat (Folsyra) 58µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 239µg
 Niacin (Vitamin B3) 1mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 1,5mg
 Retinol (Vitamin A) 53µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 73µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,08mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,08mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,07µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,07mg
 Vitamin D0,44µg
 Vitamin E1,89mg
ÖvrigtAska1,2g
 Avfall32%
 Vatten85g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa