Sparris grön el vit
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,5 | % | |
Protein | 54,4 | % | |
Kolhydrater | 42,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 27 | kcal |
Energi kJ | 113 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 2,4 | g | |
Protein | 3,1 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 1,5 | g | |
Monosackarider | 1 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 52 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 300 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 2 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,9 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,98 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 33 | mg | |
Folat (Folsyra) | 119 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 320 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin E | 1,98 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Avfall | 47 | % | |
Vatten | 92 | g |