Sojabönor torkade kokta u salt
Maträttstyp: | Torkat |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 25,3 | % |
| Protein | 48,9 | % |
| Kolhydrater | 25,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal |
| Energi kJ | 537 | kJ |
| Fett | 5,7 | g |
| Kolhydrat | 5,8 | g |
| Protein | 11 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,8 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| Fibrer | 5 | g |
| Monosackarider | 1,2 | g |
| Sackaros | 0,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 179 | mg |
| Järn | 2,7 | mg |
| Kalcium | 73 | mg |
| Kalium | 540 | mg |
| Magnesium | 88 | mg |
| Natrium | 2 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 1,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
| Folat (Folsyra) | 54 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 18 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,21 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| Vitamin E | 0,28 | mg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Vatten | 71 | g |
Källa, referenser och övriga länkar