Sojabiff stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Vegetabiliska produkter ex soja produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,4 | % | |
Protein | 27,5 | % | |
Kolhydrater | 43,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 151 | kcal |
Energi kJ | 633 | kJ | |
Fett | 7,8 | g | |
Kolhydrat | 11,4 | g | |
Protein | 7,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,6 | g | |
Mättade fettsyror | 2,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
Fibrer | 3,5 | g | |
Monosackarider | 1,4 | g | |
Sackaros | 0,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 127 | mg |
Jod | 54 | µg | |
Järn | 1,91 | mg | |
Kalcium | 52 | mg | |
Kalium | 469 | mg | |
Magnesium | 61 | mg | |
Natrium | 461 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 0,88 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,84 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 27 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 43 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 44 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 0,54 | µg | |
Vitamin E | 0,84 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 67,7 | g |