Sockerkaka m 50 g fett i receptet
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 13,3 | % |
| Protein | 7,7 | % |
| Kolhydrater | 79,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 306 | kcal |
| Energi kJ | 1280 | kJ |
| Fett | 8,6 | g |
| Kolhydrat | 51,1 | g |
| Protein | 5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,4 | g |
| Kolesterol | 68 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 29,8 | g |
| Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 29,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 136 | mg |
| Jod | 4 | µg |
| Järn | 0,66 | mg |
| Kalcium | 107 | mg |
| Kalium | 58 | mg |
| Magnesium | 10 | mg |
| Natrium | 168 | mg |
| Selen | 4,7 | µg |
| Zink | 0,31 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,05 | mg |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 33 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 34 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,23 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin D | 0,23 | µg |
| Vitamin E | 2,05 | mg |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Avfall | 2 | % |
| Vatten | 33,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar