Sockerkaka fin 150 g fett i receptet
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 27,8 | % |
| Protein | 6,5 | % |
| Kolhydrater | 65,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 407 | kcal |
| Energi kJ | 1701 | kJ |
| Fett | 20,9 | g |
| Kolhydrat | 49,3 | g |
| Protein | 4,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 12,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 6,1 | g |
| Kolesterol | 65,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 28,7 | g |
| Fibrer | 0,7 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 28,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 131 | mg |
| Jod | 4 | µg |
| Järn | 0,64 | mg |
| Kalcium | 103 | mg |
| Kalium | 56 | mg |
| Magnesium | 9 | mg |
| Natrium | 256 | mg |
| Selen | 4,5 | µg |
| Zink | 0,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 5,12 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 32 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,22 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| Vitamin D | 0,22 | µg |
| Vitamin E | 5,12 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 2 | % |
| Vatten | 23,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar