Snabbris kokt
Maträttstyp: | Risrätter |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,8 | % | |
Protein | 9,8 | % | |
Kolhydrater | 89,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 204 | kcal |
Energi kJ | 855 | kJ | |
Fett | 0,4 | g | |
Kolhydrat | 44 | g | |
Protein | 4,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
Fibrer | 1,5 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 93 | mg |
Jod | 41 | µg | |
Järn | 0,23 | mg | |
Kalcium | 42 | mg | |
Kalium | 89 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 325 | mg | |
Zink | 0,39 | mg | |
Vitaminer | Folat (Folsyra) | 3 | µg |
Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Vatten | 48,2 | g |