Skinklåda
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Kött färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,5 | % | |
Protein | 38,0 | % | |
Kolhydrater | 42,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 103 | kcal |
Energi kJ | 433 | kJ | |
Fett | 4 | g | |
Kolhydrat | 8,7 | g | |
Protein | 7,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 82,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 0,8 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 129 | mg |
Jod | 28 | µg | |
Järn | 0,65 | mg | |
Kalcium | 92 | mg | |
Kalium | 323 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 357 | mg | |
Selen | 5,8 | µg | |
Zink | 0,87 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,46 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 55 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 55 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 59 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,47 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 0,44 | µg | |
Vitamin E | 0,46 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 11 | % | |
Vatten | 77 | g |