Skaldjurssallad västkust u dressing
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 7,3 | % |
| Protein | 76,6 | % |
| Kolhydrater | 16,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 58 | kcal |
| Energi kJ | 242 | kJ |
| Fett | 0,9 | g |
| Kolhydrat | 2 | g |
| Protein | 9,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolesterol | 51,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 1,2 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 124 | mg |
| Järn | 1,64 | mg |
| Kalcium | 49 | mg |
| Kalium | 152 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 390 | mg |
| Selen | 13,6 | µg |
| Zink | 1,21 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,7 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 39 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 164 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 12 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 26 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,06 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| Vitamin D | 0,16 | µg |
| Vitamin E | 0,7 | mg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Avfall | 15 | % |
| Vatten | 84,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar