Skaldjurssallad västkust m vinägrettsås
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 27,8 | % |
| Protein | 56,3 | % |
| Kolhydrater | 15,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 88 | kcal |
| Energi kJ | 367 | kJ |
| Fett | 4,4 | g |
| Kolhydrat | 2,5 | g |
| Protein | 8,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,4 | g |
| Kolesterol | 63,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 1,1 | g |
| Monosackarider | 0,8 | g |
| Sackaros | 0,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
| Jod | 8 | µg |
| Järn | 1,59 | mg |
| Kalcium | 48 | mg |
| Kalium | 178 | mg |
| Magnesium | 25 | mg |
| Natrium | 354 | mg |
| Selen | 12,7 | µg |
| Zink | 1,22 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,87 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 8 | mg |
| Folat (Folsyra) | 40 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 183 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 10 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 26 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,89 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| Vitamin D | 0,14 | µg |
| Vitamin E | 1,87 | mg |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 11 | % |
| Vatten | 81,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar