Skaldjurssallad m majonnäs
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 37,2 | % |
| Protein | 47,2 | % |
| Kolhydrater | 15,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 107 | kcal |
| Energi kJ | 448 | kJ |
| Fett | 6,7 | g |
| Kolhydrat | 2,8 | g |
| Protein | 8,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,9 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,4 | g |
| Kolesterol | 69,6 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
| Fibrer | 1 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 118 | mg |
| Jod | 5 | µg |
| Järn | 1,5 | mg |
| Kalcium | 51 | mg |
| Kalium | 181 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 344 | mg |
| Selen | 12 | µg |
| Zink | 1,17 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,3 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 8 | mg |
| Folat (Folsyra) | 39 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 213 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 27 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 45 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,84 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| Vitamin D | 0,13 | µg |
| Vitamin E | 1,3 | mg |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 10 | % |
| Vatten | 79,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar