Sillsallad
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 18,8 | % | |
Protein | 23,2 | % | |
Kolhydrater | 58,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 93 | kcal |
Energi kJ | 388 | kJ | |
Fett | 3,4 | g | |
Kolhydrat | 10,5 | g | |
Protein | 4,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolesterol | 16,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,5 | g |
Fibrer | 1,4 | g | |
Monosackarider | 2,2 | g | |
Sackaros | 3,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 30 | mg |
Järn | 0,56 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 191 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 345 | mg | |
Selen | 4,6 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,31 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 2 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,08 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin D | 1,04 | µg | |
Vitamin E | 0,31 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 79,5 | g |