Sillbullar
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,4 | % | |
Protein | 28,1 | % | |
Kolhydrater | 42,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 168 | kcal |
Energi kJ | 703 | kJ | |
Fett | 8,9 | g | |
Kolhydrat | 12,9 | g | |
Protein | 8,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,3 | g | |
Kolesterol | 27,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 1,1 | g | |
Monosackarider | 0,6 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 83 | mg |
Jod | 6 | µg | |
Järn | 1,03 | mg | |
Kalcium | 21 | mg | |
Kalium | 326 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 290 | mg | |
Selen | 6,5 | µg | |
Zink | 1,06 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,48 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 5 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,04 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
Vitamin D | 1,12 | µg | |
Vitamin E | 1,48 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 67 | g |