Sill salt kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 49,3 | % | |
Protein | 50,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 264 | kcal |
Energi kJ | 1104 | kJ | |
Fett | 20,3 | g | |
Protein | 20,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 8,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g | |
Fleromättade fettsyror | 5,2 | g | |
Kolesterol | 101,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 68 | mg |
Järn | 1,14 | mg | |
Kalcium | 23 | mg | |
Kalium | 66 | mg | |
Magnesium | 15 | mg | |
Natrium | 1215 | mg | |
Selen | 27,8 | µg | |
Zink | 0,89 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,27 | mg |
Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 13 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 13 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,92 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Vitamin D | 6,33 | µg | |
Vitamin E | 1,27 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,2 | g |
Vatten | 55,7 | g |