Sill panerad stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 52,5 | % | |
Protein | 37,8 | % | |
Kolhydrater | 9,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 288 | kcal |
Energi kJ | 1205 | kJ | |
Fett | 22,9 | g | |
Kolhydrat | 4,2 | g | |
Protein | 16,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 6,1 | g | |
Kolesterol | 83,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,6 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 135 | mg |
Jod | 119 | µg | |
Järn | 1,11 | mg | |
Kalcium | 65 | mg | |
Kalium | 337 | mg | |
Magnesium | 32 | mg | |
Natrium | 587 | mg | |
Selen | 17,4 | µg | |
Zink | 0,63 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,31 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 35 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 35 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,25 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
Vitamin D | 11,55 | µg | |
Vitamin E | 2,31 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,6 | g |
Avfall | 29 | % | |
Vatten | 52,9 | g |