Sik panerad stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 20,3 | % | |
Protein | 65,3 | % | |
Kolhydrater | 14,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 159 | kcal |
Energi kJ | 664 | kJ | |
Fett | 6,3 | g | |
Kolhydrat | 4,5 | g | |
Protein | 20,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolesterol | 76,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 0,3 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 251 | mg |
Jod | 68 | µg | |
Järn | 0,49 | mg | |
Kalcium | 20 | mg | |
Kalium | 461 | mg | |
Magnesium | 31 | mg | |
Natrium | 558 | mg | |
Selen | 24,3 | µg | |
Zink | 0,47 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,76 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 17 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,55 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,38 | mg | |
Vitamin D | 7,25 | µg | |
Vitamin E | 1,76 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Avfall | 37 | % | |
Vatten | 65,8 | g |