Sik kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,8 | % | |
Protein | 97,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 106 | kcal |
Energi kJ | 444 | kJ | |
Fett | 0,7 | g | |
Protein | 24,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 55,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 291 | mg |
Jod | 33 | µg | |
Järn | 0,27 | mg | |
Kalcium | 15 | mg | |
Kalium | 568 | mg | |
Magnesium | 34 | mg | |
Natrium | 211 | mg | |
Selen | 29,2 | µg | |
Zink | 0,47 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,52 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 7,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,7 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,57 | mg | |
Vitamin D | 9,37 | µg | |
Vitamin E | 0,52 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 47 | % | |
Vatten | 72,9 | g |