Sik
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,8 | % | |
Protein | 97,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 91 | kcal |
Energi kJ | 379 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Protein | 20,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 47,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 248 | mg |
Jod | 11 | µg | |
Järn | 0,23 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 485 | mg | |
Magnesium | 29 | mg | |
Natrium | 42 | mg | |
Selen | 24,9 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,22 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,51 | mg | |
Vitamin D | 8 | µg | |
Vitamin E | 0,44 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 40 | % | |
Vatten | 77,2 | g |