Sardiner i tomatsås konserv
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 41,2 | % |
| Protein | 57,1 | % |
| Kolhydrater | 1,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 217 | kcal |
| Energi kJ | 906 | kJ |
| Fett | 14,8 | g |
| Kolhydrat | 0,6 | g |
| Protein | 20,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,2 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g |
| Fleromättade fettsyror | 5 | g |
| Kolesterol | 70 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,7 | g |
Kolhydrater | Monosackarider | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 250 | mg |
| Järn | 3,6 | mg |
| Kalcium | 174 | mg |
| Kalium | 375 | mg |
| Magnesium | 37 | mg |
| Natrium | 460 | mg |
| Selen | 35 | µg |
| Zink | 2,1 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1090 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,9 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 146 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 237 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,33 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 7,8 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg |
| Vitamin D | 12 | µg |
| Vitamin E | 2,3 | mg |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| Vatten | 62 | g |
Källa, referenser och övriga länkar