Sardeller konserv
Maträttstyp: | Konserv |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 34,6 | % | |
Protein | 64,4 | % | |
Kolhydrater | 1,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 170 | kcal |
Energi kJ | 713 | kJ | |
Fett | 10,3 | g | |
Kolhydrat | 0,3 | g | |
Protein | 19,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,7 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,9 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,3 | g | |
Kolesterol | 50 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
Järn | 1,3 | mg | |
Kalcium | 168 | mg | |
Kalium | 145 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 2742 | mg | |
Selen | 20 | µg | |
Zink | 1,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,73 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 50 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 50 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 10 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Vitamin D | 12,36 | µg | |
Vitamin E | 0,73 | mg | |
Övrigt | Aska | 11,6 | g |
Vatten | 58,6 | g |