Saltkött av nöt rimmat kokt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 8,5 | % |
| Protein | 91,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 110 | kcal |
| Energi kJ | 460 | kJ |
| Fett | 2,1 | g |
| Protein | 22,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolesterol | 91 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,9 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 250 | mg |
| Järn | 3,4 | mg |
| Kalcium | 15 | mg |
| Kalium | 350 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 820 | mg |
| Selen | 9 | µg |
| Zink | 6,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,3 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,33 | mg |
| Vitamin D | 0,5 | µg |
| Vitamin E | 0,3 | mg |
Övrigt | Aska | 4,6 | g |
| Vatten | 70,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar