Salladskål
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,4 | % | |
Protein | 31,7 | % | |
Kolhydrater | 65,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 21 | kcal |
Energi kJ | 86 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 2,7 | g | |
Protein | 1,3 | g | |
Fett | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1,6 | g | |
Monosackarider | 2,4 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 38 | mg |
Järn | 0,34 | mg | |
Kalcium | 26 | mg | |
Kalium | 204 | mg | |
Magnesium | 15 | mg | |
Natrium | 9 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,34 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 39 | mg | |
Folat (Folsyra) | 150 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin E | 0,34 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 93,7 | g |