Saffransbröd
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Vetebröd, munkar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 13,8 | % | |
Protein | 10,8 | % | |
Kolhydrater | 75,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 305 | kcal |
Energi kJ | 1276 | kJ | |
Fett | 8,8 | g | |
Kolhydrat | 48,2 | g | |
Protein | 6,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
Kolesterol | 15,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,6 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 9,9 | g |
Fibrer | 1,6 | g | |
Monosackarider | 2,1 | g | |
Sackaros | 7,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 105 | mg |
Jod | 6 | µg | |
Järn | 0,88 | mg | |
Kalcium | 46 | mg | |
Kalium | 155 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 69 | mg | |
Selen | 2,5 | µg | |
Zink | 0,67 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,23 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 39 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 82 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 82 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,17 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 0,9 | µg | |
Vitamin E | 1,23 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
Vatten | 33,7 | g |