Rödspättafilé opanerad stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt mager < 5% fett |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,7 | % |
| Protein | 97,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 95 | kcal |
| Energi kJ | 398 | kJ |
| Fett | 0,6 | g |
| Protein | 22 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolesterol | 58,2 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 193 | mg |
| Jod | 85 | µg |
| Järn | 0,08 | mg |
| Kalcium | 14 | mg |
| Kalium | 430 | mg |
| Magnesium | 26 | mg |
| Natrium | 517 | mg |
| Selen | 30,2 | µg |
| Zink | 0,45 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,7 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,33 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,62 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg |
| Vitamin D | 2,05 | µg |
| Vitamin E | 0,44 | mg |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Avfall | 51 | % |
| Vatten | 75,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar