Rödspättafilé kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,9 | % | |
Protein | 97,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 102 | kcal |
Energi kJ | 427 | kJ | |
Fett | 0,7 | g | |
Protein | 23,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 62,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 207 | mg |
Jod | 55 | µg | |
Järn | 0,08 | mg | |
Kalcium | 14 | mg | |
Kalium | 461 | mg | |
Magnesium | 27 | mg | |
Natrium | 267 | mg | |
Selen | 32,5 | µg | |
Zink | 0,49 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,47 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,4 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,36 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,71 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
Vitamin D | 2,2 | µg | |
Vitamin E | 0,47 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
Avfall | 55 | % | |
Vatten | 74 | g |