Rödspätta
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,8 | % | |
Protein | 97,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 91 | kcal |
Energi kJ | 382 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Protein | 21,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 55,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 185 | mg |
Jod | 32 | µg | |
Järn | 0,07 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 412 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 100 | mg | |
Selen | 29 | µg | |
Zink | 0,43 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,42 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,3 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,36 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,7 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg | |
Vitamin D | 1,97 | µg | |
Vitamin E | 0,42 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 49 | % | |
Vatten | 77,1 | g |