Rödkål med äpple
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Tillverkare: | Hemlagat |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 17,4 | % | |
Protein | 7,1 | % | |
Kolhydrater | 75,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 94 | kcal |
Energi kJ | 394 | kJ | |
Fett | 3,2 | g | |
Kolhydrat | 13,9 | g | |
Protein | 1,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,8 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 8,5 | g | |
Sackaros | 3,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 31 | mg |
Jod | 70 | µg | |
Järn | 0,44 | mg | |
Kalcium | 38 | mg | |
Kalium | 299 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 602 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,27 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,93 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 25 | mg | |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 21 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin E | 0,93 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Avfall | 23 | % | |
Vatten | 77,4 | g |