Rödkål brynt kokt
Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,4 | % | |
Protein | 12,4 | % | |
Kolhydrater | 68,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 70 | kcal |
Energi kJ | 292 | kJ | |
Fett | 2,5 | g | |
Kolhydrat | 8,8 | g | |
Protein | 1,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
Fibrer | 2,5 | g | |
Monosackarider | 5,7 | g | |
Sackaros | 2,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 37 | mg |
Jod | 36 | µg | |
Järn | 0,5 | mg | |
Kalcium | 43 | mg | |
Kalium | 346 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 299 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,33 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,71 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 28 | mg | |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 19 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Vitamin E | 0,71 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 23 | % | |
Vatten | 82,9 | g |