Rödbetssoppa typ Borsjtj
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 11,6 | % |
| Protein | 16,3 | % |
| Kolhydrater | 72,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 22 | kcal |
| Energi kJ | 91 | kJ |
| Fett | 0,5 | g |
| Kolhydrat | 3,1 | g |
| Protein | 0,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| Fibrer | 0,9 | g |
| Monosackarider | 0,8 | g |
| Sackaros | 1,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 16 | mg |
| Järn | 0,21 | mg |
| Kalcium | 16 | mg |
| Kalium | 115 | mg |
| Magnesium | 8 | mg |
| Natrium | 170 | mg |
| Selen | 0,5 | µg |
| Zink | 0,21 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,17 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 322 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| Vitamin E | 0,17 | mg |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Avfall | 8 | % |
| Vatten | 94 | g |
Källa, referenser och övriga länkar