Röda bönor torkade kokta u salt
Maträttstyp: | Torkat |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,2 | % |
| Protein | 34,2 | % |
| Kolhydrater | 63,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 108 | kcal |
| Energi kJ | 453 | kJ |
| Fett | 0,5 | g |
| Kolhydrat | 14,5 | g |
| Protein | 7,8 | g |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| Fibrer | 6,9 | g |
| Monosackarider | 0,5 | g |
| Sackaros | 1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 140 | mg |
| Järn | 1,5 | mg |
| Kalcium | 38 | mg |
| Kalium | 340 | mg |
| Magnesium | 54 | mg |
| Natrium | 3 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 1 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| Folat (Folsyra) | 130 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg |
| Vitamin E | 0,07 | mg |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Vatten | 69 | g |
Källa, referenser och övriga länkar