Röda bönor torkade
Maträttstyp: | Torkat |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter torkade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,1 | % | |
Protein | 30,8 | % | |
Kolhydrater | 67,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 324 | kcal |
Energi kJ | 1358 | kJ | |
Fett | 1,5 | g | |
Kolhydrat | 48 | g | |
Protein | 22 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3 | g |
Fibrer | 14 | g | |
Monosackarider | 1,6 | g | |
Sackaros | 3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 405 | mg |
Järn | 6,9 | mg | |
Kalcium | 110 | mg | |
Kalium | 990 | mg | |
Magnesium | 163 | mg | |
Natrium | 10 | mg | |
Selen | 2 | µg | |
Zink | 2,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 394 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,51 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,56 | mg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,7 | g |
Vatten | 10,8 | g |