Rättika
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,8 | % | |
Protein | 27,8 | % | |
Kolhydrater | 69,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 18 | kcal |
Energi kJ | 76 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 2,5 | g | |
Protein | 1 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 1,6 | g | |
Monosackarider | 2 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 29 | mg |
Järn | 0,6 | mg | |
Kalcium | 50 | mg | |
Kalium | 350 | mg | |
Magnesium | 9 | mg | |
Natrium | 9 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg |
Folat (Folsyra) | 24 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 20 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 94 | g |