Räkstuvning
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,2 | % | |
Protein | 46,7 | % | |
Kolhydrater | 24,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 117 | kcal |
Energi kJ | 490 | kJ | |
Fett | 6,2 | g | |
Kolhydrat | 5,1 | g | |
Protein | 9,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 80,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 3 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 116 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 1,25 | mg | |
Kalcium | 60 | mg | |
Kalium | 77 | mg | |
Magnesium | 22 | mg | |
Natrium | 515 | mg | |
Selen | 7,8 | µg | |
Zink | 0,58 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,1 | mg |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 23 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 60 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 62 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,42 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin D | 0,68 | µg | |
Vitamin E | 1,1 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Avfall | 11 | % | |
Vatten | 76,4 | g |