Räksoppa
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 28,6 | % | |
Protein | 52,4 | % | |
Kolhydrater | 19,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
Energi kJ | 290 | kJ | |
Fett | 3,6 | g | |
Kolhydrat | 2,4 | g | |
Protein | 6,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 47,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 2 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Monosackarider | 0,4 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 78 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,94 | mg | |
Kalcium | 41 | mg | |
Kalium | 77 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 429 | mg | |
Selen | 5,1 | µg | |
Zink | 0,39 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,65 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 56 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 33 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 37 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,29 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin D | 0,26 | µg | |
Vitamin E | 0,65 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 16 | % | |
Vatten | 85,2 | g |