Räkor kokta
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Skaldjur bläckfisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,4 | % | |
Protein | 95,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 111 | kcal |
Energi kJ | 464 | kJ | |
Fett | 1,1 | g | |
Protein | 24 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 164 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 265 | mg |
Järn | 3,1 | mg | |
Kalcium | 115 | mg | |
Kalium | 122 | mg | |
Magnesium | 49 | mg | |
Natrium | 980 | mg | |
Selen | 20 | µg | |
Zink | 1,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,5 | mg |
Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 20 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 20 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 0,63 | µg | |
Vitamin E | 1,5 | mg | |
Övrigt | Aska | 4 | g |
Avfall | 62 | % | |
Vatten | 70 | g |